Az Office 365 öt legfontosabb előnye IT szemmel

Vállalkozása azon gondolkodik, hogy áttér, vagy legalábbis kiegészül felhős megoldásokkal? Ha Ön tartaná karban, biztosan örülne. Kevesebb munkával, hatékonyabban üzemeltetheti Microsoftos szolgáltatásait. Lássuk hát, hogy miért is annyira jó az O365 IT oldalról.

Egyszerű telepítés

Amennyiben csak az Office 365 Web Apps használatára van szükség, nem kell semmilyen komponenst telepíteni a kliens számítógépekre.  Elegendő csak bejelentkezni az Office portálra és már használhatjuk is az alkalmazásokat.

Az Office 2013 vastagkliens verziójának telepítésére több automatizálási módszer is rendelkezésre áll, melyek megkönnyítik a szoftver vállalati bevezetését. Ilyen például a csoportházirend alapú szkript vagy a SCCM szoftverdisztribúció.

Központi felügyeleti lehetőség

A Microsoft teljes körű felügyeleti megoldást kínál, mellyel többek között az Office 2013 termékcsalád komponensei is menedzselhetőek:

  • a termékfrissítések teríthetőek a WSUS vagy SCCM infrastruktúrán keresztül
  • a szoftverek beállításai központilag szabályozhatóak a csoportházirendek segítségével
  • Az Office kiszolgáló oldali komponenseinek egészségi állapota nyomon követhető a System Center Operations Manager-ben

Biztonság

A különböző dokumentumok rendkívül sokszor tartalmaznak rosszindulatú, káros kódokat, mely ellen a Protected View nyújt megoldást. A nem megbízható forrásból (internet, e-mail melléklet, stb.) származó dokumentumok alapértelmezetten egy védett, csak olvasható nézetben jelennek meg és csak a felhasználó engedélyével válik szerkeszthetővé a dokumentum.

Minimális kiszolgálói infrastruktúra

Az Office 365 szolgáltatásainak használatával nem szükséges belső levelező, csoportmunka és konferencia kiszolgálói infrastruktúrát kiépíteni, egyúttal rendszer üzemeltetésére és folyamatos frissítésére sincs gondunk, mivel mindezt a Microsoft felhő szolgáltatása biztosítja.

Támogatás

Az Office 365 szolgáltatáshoz telefonos, valamint web alapú terméktámogatás is kapcsolódik, így hiba esetén rendelkezésre áll a technikai segítség.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket bátran és próbálja ki Office 365 előfizetéseinket díjmentesen.