Yammer – az Office 365-ös közösségi hálózat

 

Office 365 Yammer

A közösségi hálózat jelentősége, szerepe a vállalati életben: bemutatkozik a Yammer


yammerMilyen lehetőségeket kínál?

Egy vállalaton belül a közösségi hálózati rendszer egy olyan magánhálózat, amely képes összekapcsolni a munkatársakat, illetve a szükséges információkat megosztására ad lehetőséget. Gyorsabb információáramlást tesz lehetővé, így segítve elő a cég teljesítményének növelését. A hálózat által elérhetővé vált információk lehetővé teszik a felhasználók számára a gyorsabb reflektálást. Továbbá képes lesz ezáltal arra is, hogy kapcsolódási pontokat alakítson ki a közös célok mérlegelésével.

 

yammerA Microsoft által kínált közösségi hálózat, a Yammer

Az informatikai világ folyamatos, rekord gyorsaságú fejlődésen megy keresztül, amelyhez egy, a piacon helytállni kívánó cég mindenképpen kénytelen alkalmazkodni. Ez egy új hozzáállást, munkamódszert és üzleti szemléletet von maga után. A Yammer -en belül minden munkatárs hozzászólási lehetőséget kap a felületen, ezzel lehetőséget teremtve a kreatív együttműködésre, ötleteik megosztására - akkor is, ha ez  kívül esik a munkaköri feladatain.

 


A Yammer leghasznosabb funkciói:

  • Csoportok - alapértelmezetten minden felhasználó tagja az All Company (Teljes vállalat) csoportnak, de ezen kívül létre lehet hozni köröket például cégen belül egy-egy részlegnek is. A csoport lehet nyilvános, ekkor bárki tagja lehet, valamint lehet személyes, ekkor csak meghívóval lehet csatlakozni.
  • Követés - a követett személy bejegyzései megjelennek a hírcsatornában, így azokról mindenképpen értesül. Nem kell folyamatosan a felettesünk Yammer oldalát nézni, ha értesülni akarunk egy értekezletről, mert a bejegyzés meg fog jelenni a követési csatornában.
  • Üzenetek kedvelése - a Like (Tetszik) gombbal véleményt tud nyilvánítani egy bejegyzésről. Ez jelentheti azt, hogy egyetért, vagy egyszerűen csak nyugtázhatja az üzenet megtekintését.
  • Beérkezett üzenetek - egy helyen megtekintheti és kezelheti a beszélgetéseit, valamint ugyanitt látja azokat a beszélgetéseket, amelyeket követ, vagy amelyekben megemlítették.