Takarékos IT, hatékony üzlet a Microsofttal

2015.03.18-án Budapesten került megrendezésre a Microsoft által szervezett Partner Nap. Mint viszonteladók, mi is részt vettünk ügyfeleinkkel a rendezvényen.

A nap folyamán az adatbiztonságot növelő megoldásokról és a hatékony és takarékos irodai IT környezet kialakításáról esett szó 4 szakmai előadás keretében. A rendezvényen való megjelenés ingyenes volt, a résztvevők számára egy 100 dollár értékű Azure Pass-t biztosítunk, melynek segítségével díjmentesen ki lehet próbálni az előadásokon elhangzottakat.

A takarékos adatbiztonság a 21. században kiemelten fontos egy, felhő alapú munkavégzést végző KKV esetében. Erről tartott előadást Bodnár Ádám, Király István és Urbán Zoltán.  A prezentációk a felhő azon megoldásairól szóltak, amik elsősorban az adatok egyszerű és biztonságos lementéséről és a licenc kiváltásához járó jogosultságokhoz kapcsolódnak.

A délután folyamán a Windows alapú platformok irodai alkalmazásának bevezetéséről hallhattunk ás láthattunk interaktív és kiváló előadásokat. A hangsúly ezekben is a takarékos és mégis egyszerű újításokon volt. Urbán Zoltán és Angyal Róbert új irányzatokról beszéltek, a Microsoft új termékeiről kaphattunk tágabb képet.