Üzenet a szülőknek!- Tiszta szoftver

Kedves Szülő!

Bizonyára  észrevette már, hogy az idő haladtával elengedhetetlenné válik a gyermeke számára, hogy már általános iskolában az informatika segítségével végezzen el bizonyos napi feladatokat.

Mi is úgy gondoljuk, hogy semmi hátrányuk nem születhet a gyerekeknek abból, ha az irodai számítógépes programokkal már ebben a korban megismerkednek. Tudjuk, hogy a vélemények eltérőek, most megpróbálunk támpontot adni és felhívnánk a figyelmét egy kiemelt mozgalomra, melyet a Microsoft jóvoltából a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bocsátott útjára Magyarországon.

A Tisztaszoftver Program

Most minden iskolás gyerek ingyen töltheti le a legelterjedtebb irodai programcsomag, az Office legújabb, jogtiszta verzióját. Az Office 365 Pro Plus csomag tartalmazza minden olyan program (Word, Excel PowerPoint) legfrissebb verzióját, amelyekről az informatika órákon tanulnak, és amelyeket nap mint nap használnak is a házi feladatokhoz és beadandókhoz.

Az Office 365 Pro Plus verzióját most minden tanuló néhány kattintással akár 5 számítógépre és további 5 mobileszközre is díjmentesen telepítheti. Eszerint a legfrissebb, jogtiszta Office akár az összes otthoni gépre feltelepíthető. Nincs más teendő, mint regisztrálni az alábbi linken: www.o365.educatio.hu

A weboldalon egy gyors regisztráció során meg kell adnia gyermekének oktatási azonosítóját, nevét és egy e-mailes elérhetőséget, amelyen keresztül kapcsolatot tud tartani a továbbiakban az aktualitásokról. Amennyiben segítségre lenne szüksége, beágyazott videók és a külön e célra létrehozott szöveges súgótartalom áll rendelkezésére.

Ne engedje el a lehetőséget!

Tudjuk és tapasztaljuk minden napi munkánk során, hogy sokan ódzkodnak bármilyen  számítógéppel végzett munkától, ha gyermekeikről van szó, mert még túl "korai"… De mégis gondoljon bele, hogy a későbbiek során ez gyermeke segítségére és nem hátrányára lesz! Már jelenleg, 2015-ben is elengedhetetlen a munkaerő piacon a minimális számítógép használat és az irodai szoftvercsomagok ismerete, hiszen  rohanó világunkban már minden javarészt elektronikus úton történik. Ne nehezítsük meg későbbi tanulmányait, munkáját azzal, hogy most nem adunk teret egy ilyen lehetőségnek, ahol ráadásul díjmentesen, állami közvetítéssel járhat jól az egész család!

Microsoft az oktatásért

Kara Ákos elmondta: a szoftver használata a magyar általános- és középiskolákban a Tisztaszoftver program keretében eddig is ingyenes volt. A digitális alapcsomag kiterjesztésével mintegy 1,3 millió tanuló, január elsejétől pedig a tanárok is öt otthoni számítógépre, valamint további öt okoskészülékre jogtisztán és ingyenesen telepíthetik a Microsoft-szoftvert. - Eduline.hu

Ha bizonytalan, vagy nem talált választ a kétségeire, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk tisztázni azokat, hogy a legmegfelelőbb döntéssel tudja felkeresni gyermeke osztályfőnökét, az iskola informatikusát.

Fogjunk össze a gyermekek könnyebb jövőjének érdekében!